Skor

Skotest NVii Terra TT Teal

NVii Terra TT Teal

En snabb, lätt sko för den vältränade löparen som satsar på att vinna. Springer du en kortare swimruntävling runt 10 kilometer är detta absolut skon för dig. Läs vårt test.

ZEAL5

Zeal5 är en sko där de jobbat mycket med återvunnet material, miljösmart infärgning av tyg, sula med återvunnet gummi bland annat. Ovandelen är tillverkat av 100% återvunnet PET-material. En mycket bra swimrunsko för nybörjare och avancerade löpare. Passar utmärkt till träningspassen och för de allra flesta även till tävling. Läs recension.

VJ XTRM

En tävlingssko för lite längre distanser där löpningen kanske främst består av grus och stig. En mjuk, lätt sko för vana- till elitlöpare med starka fötter. VJ EXTM erbjuder utomordentligt grepp, framförallt i terräng men också på hala klippor. Greppet är i IceBug-klass. Läs recension.

Icebug Oribi RB9X

En lätt tävlingssko som klarar tuff terräng och blöta underlag. Hård vridstyv sula som står emot vassa stenar, med bra grepp. Ovandelen är tunn i ett vattenavvisande material. Här kan du läsa vår recension.

Icabug Zeal SwimrunIcebug Zeal2 RB9X
En både mjuk och stabil sko med en mellansula tillverkad i ett enda stycke. Nytt starkt material på ovandelen i kevlar. Med Icebugs greppgummi RB9X och spikar får du full kontroll i branter, på våta underlag och ojämn terräng. En mycket lovande sko som kommer testas när den kommer ut på marknaden, någon gång under mars månad. Recension!

Icebug AcceleritasIcebug Acceleritas OCR
Acceleritas har länge varit en uppskattad sko och med Acceleritas OCR har de lyft in ytterligare några detaljer. De har förstärkt ovandelen för att klara tuffare terräng. Traktordäcksformad sula med bra grepp på alla underlag.

IMG_4899

Merrell All Out Crush Light
En ny modell i Merrells All Out serie. En lätt terrängsko som är snabbtorkande och har bra grepp i sulan. Skon är gjord utan dubbar. Den ska ha en rymlig tåbox för att förhindra blånaglar samt en mjuk bakkappa. Tvättbara i 30 grader vilket kan vara på sin plats en bit in i tävlingssäsongen.

SAL_RUN_Elements_TECH_RUNLITE_15

Salming Elements
En helt ny sko från Salming för avancerad terräng. Både på vått och torrt underlag. En väldrenerad ovandel ger låg våtvikt och skon ska passa till både OCR, trail och Swimrun. En rymlig tåbox ger foten utrymme att expandera vid fotisättning. Det ska bli intressant att följa denna sko vid ev tester framöver.

Innov8 X-TALON 225 Inov8 Swimrun
X-talon 225 har samma fantastiska känsla, grepp och dränering men har en mer slitstark och skyddande överdel och ett bättre skydd för tårna. Även yttersulan har förbättrats då den nu har två olika gummiblandningar; en mjuk och extremt greppig i mitten samt en lite hårdare mer slitstark i ytterkanterna.Innov8 hoppas att den låga vikten, marknära profilen, grymma greppet samt förbättrade slitstyrkan och skyddet ska göra den till en perfekt sko för löpning i terräng och fjäll, orientering, swimrun och OCR.


Swim-runskor finns i lika många varianter som det finns löpare. Vilka skor du väljer beror lika mycket på personlig smak som på vilket underlag och vilken löpmängd banan erbjuder. Löplabbet har många terrängskor och även skor avsedda för våta hala underlag. Till löplabbet.se

Här kan du se Löplabbets senaste terrängskotest.