Evolvent paddlar

Vi har fått testa ett par nya kolfiberpaddlar från Evolvent. Race Fält edition. Snabba, lätta och styva paddlar som med rätt teknik ger mycket tillbaks.

Paddlarna finns i tre storlekar. Small 19,5 × 24 cm, medium 21,5 x 25,5 cm och large 24 x 28 cm. Vi fick prova medium vilka är något större än medium som vi är vana. Evolvents medium är närmare large jämfört med andra tillverkare.

Vi testade Evolvents kolfiberpaddlar mot ett par andra kolfiberpaddlar. Testet gjordes under 2 000 meter där varannan 200:ing simmades med Evolvents paddlar och varannan med kontrollpaddlarna.

Evolvents paddlar känns något mer förlåtande då den omgivande kantlisten gör själva inträdet i vattnet mjukt. Med så stora paddlar krävdes det lite insimning för att öva upp rätt tålamod i draget, en något lugnare frekvens och fullt fokus på catchen.

Evolvents Racepaddlar har fler hål för långfingret för att du ska kunna justera var i handen du vill ha paddeln. Först upplevdes de lite långa, men efter att vi flyttade fram greppet något satt de helt rätt, mitt i handen.

Evolvent Race

Så hur snabba?

Under två olika kontrollsimningar, båda 2 000 meter där varannan simmades med Race Fält Edition och varannan med en kontrollpaddel var de mellan 2-4 sekunder snabbare per 200:ing. Både i början på passet med starka armar och mot slutet med lite tröttare armar. En bra paddel helt enkelt.