Kategorier
Okategoriserade

Skotest av CTM ULTRA CARBON – The Tommy Rivs edition, från CRAFT

Jag hoppas att ni har följt den inspirerande traillöparen @tommy_rivs kamp med lungcancer. Det är lätt att bli ödmjuk inför hans bedrifter, motgångar och otroliga svårigheter han har framför sig. Fast besluten att gå segrande ur även denna kamp.

Tommy Rivers Puzey ”Tommy Rivs”

CTM ULTRA CARBON

Tillsammans med Craft tar de fram en ultradistans sko för asfalt och grus. En sko som ska motsvara alla förväntningar och kanske till och med överträffa några av de fantastiska egenskaper som de, på senare tid moderna ultradistans skorna tex Vaporfly har.

Lyckas de? Är CTM ULTRA CARBON en modern ultradistanssko?

Absolut! CTM ULTRA CARBON är uppbyggd med fyra mellanlager som vanligt, en carbonplatta som också är ganska vanligt i moderna skor, en mellansula av skumplast, en yttersula och en innersula. Vanligt kan tyckas, men hemligheten tror jag ligger i mellansulan av skumplast i detta fall.

Mellansulans hemlighet – Vault Foam

De kallar det Vault Foam. Mellansulan som jag tycker gör all skillnad. Den får foten i helt rätt attackvinkel. Den hindrar dig helt från att överpronera eller supinera under löpsteget. Jag upplever ett avslappnat aktivt löpsteg som hela tiden vill att du ska driva på. 10 cm drop kan vara mycket om du är ovan men efter en timme i långdistanstempo känner jag mig absolut sugen på mer löpning.

Sammanfattning

Jag upplever CTM ULTRA CARBON som en pigg, lätt, aktiv och pådrivande sko som inte är krävande det minsta. För alla som vill springa långt, fort eller länge.