ASICS Fujitrabuco Pro

Hur förvånad kan man bli? När började ASICS tillverka riktigt bra terräng och swimrunskor? Jag har sprungit i ASICS tidigare terrängskor och inte varit nöjd, men ASICS Fujitrabuco Pro är något helt nytt, något helt fantastiskt. Den bästa terrängskor jag sprungit i, hittills.

Vad gör ASICS Fujitrabuco Pro till en så speciell sko?

Fujitrabuco Pro har helheten som många andra terrängskor saknar. De är lätta, ger bra grepp, är snabba OCH ger bra stöd till foten. En snabb sko som du kan springa hur långt som helst med.

Vi vet ju att ASICS tillverkar alla typer av asfaltsskor. Från sprintiga race skor till stödjande trotjänare för nybörjaren. Nu har de äntligen lyckats med terrängskor. Vi har sprungit i deras terrängskor tidigare och inte varit helt nöjda. Då har de varit klumpiga, tunga och hårda. Nu verkar det som om de tänkt helt om och verkligen lyckats. Det blir spännande att följa ASICS för att se om de kan fortsätta ta fram fler modeller med samma kvalité.

Grepp

Vi testade ASICS Fujitrabuco Pro under en swimruntävling samt på klipporna på västkusten och skon ger dig ett mycket bra grepp. En härlig trygg känsla på olika underlag.

Fart

Med endast 269 gram ger skon en känsla av lätthet och frihet. Genom det stöd du får på både klippor och asfalt skulle jag bedöma att det är det snabbaste skon vi testat, när vi ser på helheten.

Stöd

ASICS Fujitrabuco Pro skiljer sig totalt mot andra terrängskor vi testat när det kommer till stöd. Det här är en komplett sko. Inte bara ett snabbt skal som kräver att du i princip är barfotalöpare. Fujitrabuco Pro håller ihop foten, hindrar dig från överdriven pronation, håller upp hålfoten och ger dig plats i tåboxen för att springa naturligt.

Samanfattning

ASICS Fujitrabuco Pro Är den snabbaste och skönaste trailsko vi testat hittills. Vi kan rekommendera den starkt för alla typer av swimrun. Långa som korta.