Kategorier
Okategoriserade

Skotest NVII Terra TT Teal

Det klart snabbaste skon vi testat. Den klart lättaste skon vi testat. Också en av de mest krävande skor vi testat.

Vi har fått möjligheten att provspringa NVII´s nya Terra TT Teal. En ultralätt terräng- och swimrunsko. NVII´s mantra är ”minsta möjliga vikt” vilket de visar här. De har tagit fram en sko som endast väger 229 gram vilket kan jämföras med Icebugs Acceleritas som väger 500 gram.

Snabba?
Absolut den snabbaste skon vi testat hittills. Under rätt förhållanden kan de säkert göra 5 sekunder per kilometer.

Grepp och markkontroll?
Skorna är tunna med utmärkt känsla för underlaget. De har en mellansula som skyddar mot genomslag och de 4-5 mm långa dobbarna ger viss stötdämpning i steget. Greppet på stigen och i skogen är utmärkt. På våta klippor är det okej men inte bra.

Stöd?
Det är ingen tvekan om att Terra TT Teal kräver en del av dig som löpare. Starka fötter är absolut att rekommendera då de inte erbjuder speciellt mycket stöd. Starka fötter eller för sprinttävlingar kan vi rekommendera dessa skor. De har också en smal tåbox vilket hindrar foten från att springa naturligt, vilket visserligen är fallet för många terrängskor.

Sammanfattning NVII Terra TT

En snabb, lätt sko för den vältränade löparen som satsar på att vinna. Springer du en kortare swimruntävling runt 10 kilometer är detta absolut skon för dig.