Icubug har släppt 2017 års skor. Några gamla kärlekar finns kvar med mindre förbättringar samt ett par helt nya skor. Bland annat en mängdträningssko DTS3 med bra ventilering och dämpning över tid.

Nya favoriten är helt klart Icebugs Oribi RB9X.

Oribi RB9XOribi_W_RB9X_Magenta_new_opt

Skotestet genomfördes i tuffast möjliga förhållanden. Blöta, leriga och hala stigar på västkusten. En tur på ca 1,5 timma utan varken skavsår eller värk i fötterna. Detta blir en favorit.

Första upplevelsen är att det är en mycket lätt terrängsko, en tävlingssko helt klart. Materialet ovanpå är tunt och lätt, skon känns som en tävlingssko för banlöpare. Tills du kommer ut i terrängen och springer bland stenar, på hällar och stenkross. Då märker man tydligt av mellansulans Rock Shield. Skon upplevs vridstyv och det är inga problem alls att springa på vassa, hårda kanter och stenar. Den blir ju aldrig så tålig som ZEAL i jämförelse men den tar igen det i snabbhet flera gånger om.

Snörningen är en liten finess på Oribi. Skosnöret är bubbligt vilket gör att snöret glider trögt igenom hålen. Det gör att skon behåller passformen genom hela passet. Många skor har ju en förmåga att bli större och större ju längre man springer…det har man hittat en lösning på här.

Greppet går det ju aldrig att gnälla på vad gäller Icebuskor, det har de visat om och om igen i alla tester. Samma sak denna gång.

Sammanfattning: Snabb, tålig och skön terrängsko med bra grepp.

Nu är det dags att spola av dem så att de är redo för nästa runda.

Vikt: 230gr
Drop: 7 mm
Dämpning: Medium

Till Icebug