Äntligen är Icebugs Zeal tillbaks. Det är många swimrunners som saknat den och undrat när den ska komma tillbaks. Nu är den här, uppdaterad med skönare passform och samma grymma grepp som innan.

En av uppdateringarna till årets modell är att de sänkt yttersulan vid hålfoten för att minimera risk för skav. De tidigare modellerna hade problem med just skavsårsproblem för vissa swimrunners. Kanske extra mycket för löpare med bredare fötter. Själva lästen är också något bredare med större tåbox.

Zeal5 är en sko där de jobbat med stort miljöfokus. Mycket återvunnet material, miljösmart infärgning av tyg, sula med återvunnet gummi bland annat. Ovandelen är tillverkat av 100% återvunnet PET-material.

ZEAL5

  • Mediumbred läst
  • 6 mm drop
  • Vikt: 290 gram
  • Pris: 1 400 kronor

Löptest

Så hur är den att springa i? Jo, den är robust. Det är en bra beskrivning. Under 14 km löpning i blandad terräng: grus, lera, vass, klippor, vatten, gegga och gräs känns de stabila med väldigt bra grepp. Relativt lätt och mycket tålig.

Sammanfattning

En mycket bra swimrunsko för nybörjare och avancerade löpare. Passar utmärkt till träningspassen och för de allra flesta även till tävling.