Såhär en vecka efter ÖTILLÖ 2019 kan vi summera vad som egentligen hände. För visst var det stor dramatik under och efter tävlingen. Men vi försöker hålla oss till sporten och det som hände under tävlingen.

ÖTILLÖ Mixed

Inför tävlingen såg det ut att bli en uppgörelse mellan Diane Sadic / Knut Baadhaug och Martin Flinta / Johanna Edman. Frågan var mer vilket lag av dem som skulle vinna och komma tvåa. Det blev ingen.

Relativt tidigt fick Martin o Johanna problem och tvingades sedan bryta helt. Samtidigt ledde Diane o Knut med flera minuter och såg ut att gå mot en klar seger, men någonstans efter 3/4 av loppet får de oväntat problem och tappar 20 minuter. Så Team Garmin som har gått jämnt och starkt tar över ledningen och håller hela vägen.

Resultat Mix ÖTILLÖ 2019
Vinnare, Charlotte Eriksson & Simon Börjesson, 8:38:10
Tvåa, Thomas Schreven & Jasmina Glad-Schreven, + 9:21
Trea, Diane Sadik & Knut Baadshaug, + 23:18

ÖTILLÖ Herr

Herrversionen av ÖTILLÖ 2019 blev just så tät som vi trodde. Inför loppet kunde vi ju se Bröderna Bäver, Oscar Olsson med Kenny Meijer, Fredrik och Alex och Pontus med George. Tuffast möjliga konkurrens!

I början av loppet, ja till och med en bra bit in i loppet, kunde vi se dem sida vid sida. På simningarna låg de som ett pärlband, letade positioner. Just som vi började förbereda oss på att få se en fyrlagsspurt fick först Oscar och Kenny ge sig. Oscar och Kenny som är några av de hårdast tränade människor jag vet, men relativt nya lagkamrater. Om det kör nästa år så kommer de ta hem det. (Jag sa det först :-)) Sen släppte Bröderna Bäver, som vunnit allt de ställt upp i senaste tiden. Den var man inte riktigt beredd på. Sen på andra halvan av Ornö släppte också Fredrik och Alex. Pontus och George kunde till slut ta hem det med knappa 2,5 minut.

Resultat Herr ÖTILLÖ 2019
Vinnare, Pontus Lindberg och George Bjälkemo, 7:47:48
Tvåa, Fredrik Axegård och Alex Flores, + 2:26
Trea, Jonas Ekman Fisher och Lars Ekman, + 7:22

ÖTILLÖ Dam

I år var damtävlingen relativt odramatisk. Även om ingen ÖTILLÖ är odramatisk för deltagarna. Det är full pump, tömda energidepåer och fullt fokus som krävs för att vara med i toppen.

Man ska ju inte gråta över spilld mjölk sägs det men visst saknade vi Annika Eriksson och Kristin Larsson i år? Hur som helst, de tre tätlagen delade på sig redan i början av loppet och vinnarna Fanny Danckwardt och Desirée Anderson var aldrig riktigt hotade.

Resultat Dam ÖTILLÖ 2019
Vinnare, Fanny Danckwardt och Desirée Andersson, 9:05:29
Tvåa, Susie Moonan och Anna Hellström, + 22:02
Trea, Helen Wikmar och Isabella Hedberg, + 27:08


Läs mer

Målfoton samtliga lag
Målkameran
ÖTILLÖ rankingen