Vi fick tillfälle att prata med Oscar Olsson som driver O2tri.

Hej Oscar, du driver O2tri. Kan du berätta vad ni gör?

O2Tri fokuserar på att hjälpa individer och företag inom all typ av konditionsidrott, allt ifrån nybörjare som inte tränar alls till elit och elitmotionär som har mer träningsvana. Oavsett målsättning och förutsättning så vill vi hjälpa individer och grupper där de befinner sig att optimera sin prestation oavsett målsättning.

Det gör vi genom individuell coachning, gruppträningar, föreläsningar och olika typer av event.

Idag är många gym och träningscenter specificerade på styrketräning och allmän gruppträning. Vi vill som ett komplement till dessa erbjuda en mer specifik inriktning på just konditionsidrott. Med vår erfarenhet och utbildning inom just träningslära och konditionsidrott vill vi bidra med mer kunskap i ett allt mer växande utövande av alla typer av konditionssporter och äventyr.

Vilka typer av atleter kan träna hos er? Är det mest triathleter eller kan fler typer av atleter träna med er?

Alla typer av människor, oavsett ålder, kön eller fysisk nivå tränar hos oss. För oss handlar det om att se individen eller gruppen där de befinner sig just nu och sedan utifrån deras målsättningar och förutsättningar hjälpa dem längs resan till att bli så bra de vill och kan och visa glädjen i att träna i grupp o sträva mot ett mål. Det är i motstånd och utmaningar vi människor växer! Alla kan!

Kan du beskriva mer hur ni tränar? Har ni någon träningsfilosofi som influerar ert upplägg?

Vi tränar olika saker beroende på period på året, ambitionsnivå eller typ av idrott. Träningsfilosofin vilar på vetenskaplig kunskap inom träningslära. Den är ganska tydlig på hur vi planerar, genomför o utvärderar vår träning.

Om jag känner att jag vill utvecklas som swimrunner, vad kan ni på O2tri hjälpa mig med?

Bor du på distans kan vi erbjuda individuell coachning och planera din träning utefter ditt mål och dina förutsättningar, socialt och fysiskt.

Om du bor i närheten i Göteborg kan du träna med våra grupper där vi har både simträningar och löpträningar som riktar sig mot Swim-Run

Du själv kommer från en triathlonkarriär men nu ser vi dig oftast på swimruntävlingar. Har du släppt triathlonen?

Jag började med triathlon, jag älskar triathlon. Jag kommer alltid försöka träna och tävla inom triathlon men på grund av tidsbrist o skada så har jag inte kunnat tävla på den nivå jag önskar därför är det vilande just nu. Swim-run är ett fantastiskt komplement och har ett härligt community som jag är tacksam att få vara en del av. Jag har träffat så mycket nya vänner och bekanta tack vare Swim-run och ÖTILLÖ.

Nu har inneträningssäsongen börjat. Har du några bra övningar att dela med dig av för vinterträningen?

Nu är det styrka som gäller. Både för löpning o simning. Även rörlighet är bra läge att prioritera nu.

Styrka för simmare: Axelövningar och ryggövningar för en stark armsimning är viktigt

Styrka för löpare: Träna core, ländrygg och mycket enbensövningar i gymmet samt plyometriska hoppövningar.

Rörlighet: Signa upp dig o din sambo, swim-run partner eller vän på YOGA kurs o håll kroppen rörlig o stark!

Oscar, du är ju en erfaren ÖTILLÖ tävlare och du tävlade med Kenny i år. Hur funkade det?

Det fungerade hur bra som helst! Han är en av de mest erfarna Swim-runners jag tävlat med som förstår o kan alla moment i att förbereda sig o genomföra en tävling. Han är dessutom extremt ödmjuk o trevlig vilket gör honom till en super partner! Lyssna gärna på Konditionspodden där Oscar bland annat pratar om hur det gick på ÖTILLÖ

Vilket är ditt bästa minne från swimrunkarriären?

Alla ÖTILLÖ lopp från Sandhamn till Utö… kanske 2019 särskilt då jag upplevde mig vara i mitt livs form och för mig finns det inget bättre kvitto och belöning att alla timmar har varit rätt och allt slit är värt!

//Tack för din tid Oscar. Vi hoppas få se dig igen på ÖTILLÖ 2020 och många andra tävlingar så klart.