Ny swimruntävling Blåkulla Swimrun

10 september 2016 arrangeras en ny Swimruntävling, BlåKulla SwimRun i Oskarshamn. Med start och mål vid Hotell Corallen och en lagom utmanande bana är siktet inställt på att bli en given säsongsavslutning på swimrun-säsongen i Sverige. (Det blir inte riktigt sista tävlingen men kommer definitivt bidra till en fin avslutningsperod av säsongen, red’s anm.) Banan är 11 kilometer lång fördelat på 8,8 km löpning och 2,2 kilometer simning. Totalt 15 löpsträckor och 15 simsträckor.

”Oskarhamn förtjänar en egen swimrun-tävling för att kunna visa upp vår fantastiska skärgård. Vi har stora ambitioner med BlåKulla SwimRun och vi vill göra ett inkluderande evenemang där man inte ska skrämmas av distanserna. Vi har inga simningar längre än 300 meter så nästan alla kan vara med, säger Rikard Wyckman på Sodalitas som arrangerar tävlingen.”

BlåKulla SwimRuns erfarna banläggare och Oskarshamnsbördige Jojje Borssén har själv tävlat i flera år och kört kronjuvelen Ö till Ö, 2014.

”När jag och min vän Oskar var 15 år gamla brukade vi springa och simma mellan öarna och holmarna runt Gunnarsö. Det är en fantastiskt härlig skärgård som vi har 10 minuter från centrum. Sedan dess har jag alltid haft mycket stor kärlek till öarna och vattnet i Oskarshamn. Drömmen att simma till Blå Jungfrun gick ju i uppfyllelse och nu även BlåKulla SwimRun som jag får vara med att skapa. En till dröm som blir sann!”

Ni hittar tävlingen och sedan anmälningen i tävlingskalendern.