Vi fortsätter testserien från Spanien med HEAD Swimrun My Boost Pro. Den kanske snyggaste dräkten om det är viktigt.

Över lag har den mycket bra passform. Tätning runt armar och ben sitter otroligt bra, som limmad på kroppen. Den har flytpaneler på ben och bröst för ett högt vattenläge samt möjlighet att tillsätta extra flytelement. Dragkedja fram och bak samt en stor ficka bak för gels eller första förband mm. En nackdel vi kände dock är dragkedjan fram som vi upplever är för kort. Den stannar ovanför naveln och alla vi som andas med magen när vi springer känner oss instängda och får svårt att andas.

Hur flexibel är den?

Dräkten har 1,5 mm neopren runt axlar samt ett smidigt 2 mm neopren runt höfter och ljumskar. Dräkten kändes lättsimmad och snabb i vattnet. Under löpningen är den också lättsprungen, om främre dragkedjan varit längre, reds anm. Men det kan ju vara en smaksak som sagt.

Hur anpassningsbar är den?

Dräkten har löstagbara ärmar vilket gör att du kan reglera värmen enkelt. En multifunktionsficka gör att du kan tillsätta ytterligare flytkraft.

Hur snabb är den?

I vattnet känns dräkten mycket snabb. Flytpanelerna håller dig i ett högt snabbt läge samtidigt som de hjälper dig att vara rak i kroppen. Runt axlar är den elastisk och följsam. Tack vara att den är så tät känns den också lätt vid i och urgångar och du kommer lätt iväg på din löpning.

Sammanfattningsvis är HEAD Swimrun My Boost Pro en mycket bra och välgjord dräkt med gott om flytsupport vilket gör den snabb i vattnet. Faktiskt underbar i vattnet. Kunde ha varit bäst i test om det inte vore för dragkedjan fram.


För frågor eller inköp, kontakta WeSwim.