Produkttest av ytterligare en toppkvalitetsdräkt. Detta är tredje generationens swimrunvåtdräkt från Colting där de har satsat på en smidig, lätt och snabb dräkt. Med invändiga fickor för att placera flytelement på låren kan du justera och prova dig fram till just ditt behov av flyt. Överlag mycket välgjord swimrundräkt, följsam och lättsprungen. Stort plus är den främre dragkedjan som långt ner och ger fri andning under löpningen.

Team Swim-run.se testar Colting SR3

Flexibilitet

Även Colting har satsat på neopren av den högsta kvaliteten. Yamamoto neopren. För att göra den så snabb och smidig som möjligt är den endast 1,5 millimeter på de stora panelerna och minimala 0,8 millimeter på sidorna. På benen använder de ett material R035 som är väldigt tåligt, följsamt och elastiskt.

Anpassningsbar

Colting har satsat på långa ärmar som du kan klippa efter önskad längd eller använda med fullängd för att få en något varmare dräkt. SR3 är utrustad med innerfickor på låren där du kan lägga flytelement i tre olika tjocklekar (flytelementen medföljer) vilket gör att du kan anpassa dräkten utefter ditt eget behov av flytkraft. Våtdräkten är också utrustad med en stor ficka bak för förvaring av gels samt med två innerfickor för första förband mm.

Hur snabb är den?

Jag skulle säga att den är mycket snabb. Den är tunn, lätt och smidig. I vattnet kan du få just den flytkraft du simmar bäst med. Passformen är väldigt exakt och släpper inte in något vatten i onödan. Under löpningen är den flexibel och med en lång främre dragkedja kan du öppna upp och andas fritt med magen.


För frågor och inköp