Inom swimrunsporten finns det mycket tillbehör och bra-att-ha prylar. Egentligen är det enkelt. Du behöver skor att springa i, en våtdräkt att simma i, resten är upp till dig själv. Här hittar du några av de swimrunprylar som används.

Våtdräkter

Skor

Tillbehör

img_0_0_4-1024x1024 Skor Swimrunprylar

För nybörjaren

Är du ny i sporten och vill prova på att träna och kanske tävla lite så kan du börja enkelt.

Våtdräkt

En bra våtdräkt att börja med är Orca Core. Det är Orcas instegsmodell som till 2020 har uppdaterat bendelen med samma funktion som deras dyrare modell Perform. Du får mycket våtdräkt för 2 200 kr.

Skor

Du kan träna och tävla swimrun i helt vanliga terrängskor. Stora väldämpade terrängskor kan kännas lite tunga och klumpiga men funkar utmärkt för att prova på om sporten är din grej.

Paddlar

SOAK har billiga paddlar som funkar jättebra för både träning och tävling. 100 kronor får du ett par privärda paddlar för.

Glasögon

Det viktigaste för alla swimrunners oavsett nivå är att simglasögonon sitter bra. Och det spelar ingen roll om glasögonen kostar 200 kr eller 600 kr. Börja med de billigare och prova dig fram. Arena har billiga simglasögon runt hundralappen att börja med.

The Newbie startar sin swimrunkarriär med 2 890 kronor.

Den uthålliga eller “The steady pacer”

Våtdräkt

Colting SR03 är en snabb våtdräkt med mjuk bendel för smidig löpning. Övre delen är förstärkt med flytpaneler vilket ger dig en bekväm och snabb simning. 4 850 kr.

Skor

Icebugs Zeal5 är pålitliga terräng och swimrunskor. De ger tillräckligt stöd för långa tävlingar och skyddar foten mot genomslag av stenar. Zeal ger dig ett säkert grepp oavsett underlag. 1 120 kr.

Paddlar

SOAK har billiga paddlar som funkar jättebra för både träning och tävling. 100 kronor får du ett par prisvärda paddlar för.

Glasögon

Colting Googles OW är bekväma och hållbara OW-glasögon som passar bra på alla tävlingar utomhus. 435 kr.

The Steady Pacer lägger ca 6 500 kronor på sin utrustning.

Fortsättning följer…