Kategorier
Okategoriserade

Vänersborg Swimrun 2 september 2018

Vänersborg Swimrun, som arrangeras av Frikis&Svettis Vänersborg, bjöd på strålande sol och lätta vindar.
Arrangören hade gott om funktionärer, båtar, kajaker och förcyklist utmed banan för att allt skulle löpa på utan incedenter.
Tävlingen går på en flack varvbana centralt i Vänersborg där varje varv är 5,5 km, löpningen avverkas mestadels i parkmiljö och simsträckorna i Vänern.
Totalt avverkades 12 sim- och 13 löpsträckor. Tävlingen är en snabb sprint med 2700 meter simning och 8 km löpning.

71 deltagare hade radat upp sig för start, uppdelade i 5 klasser.
De 11 kilometrarna kantades av mycket publik och deltagarna verkade njuta stort i solskenet.
Johan Skårbratt tog tidigt ledningen men utmanades av Örjan Gustavsson, de delade ledningen växelvis under första varvet men till slut vägde det över till Örjan Gustafssons fördel.
Örjan som är en duktig simmare gjorde de avgörande rycken på de långa simsträckorna och kunde till slut korsa mållinjen i ensamt majestät på 1:16:14.

Första dam blev Anette Fogelberg med tiden 1:38:04. Anette hade en duell med Caroline Odalgård som sprang in på en fin andra plats 50 sekunder efter Anette.

Tävlingsledningen njöt i solen tillsammans med alla glada deltagare och publik som kantade nästan hela bansträckningen.

”- Nu utvärderar vi tävlingen för att ta beslut om vi ska genomföra tävlingen även nästa år. Fast det vore svårt att inte köra ytterligare ett år när deltagarna verkade trivas så bra med banan, detta arrangemanget gav verkligen mersmak,” säger Roger Evertsson på Friskis&Svettis Vänersborg.