31677954-origpic-6830b2.jpg_0_0_100_100_600_600_90 (1)” Neoprenshorts är utformade för simning i pool eller öppet vatten. De lyfter höfterna upp som en våtdräkt och hjälper dig att hitta rätt vattenläge. Du kommer att uppnå samma effekt som att använda en dolme men det tillåter dig att röra dig naturligt. Shortsen har en bas av extremt flexibelt Nano-glide neopren. 3 mm på rygg och 5 mm fram. Det ger stor rörlighet och minimalt vattenmotstånd. ”

Shortsen kändes först som en ny lite onödig pryl till swimrunsporten. Vi var inte helt övertygade innan vi provade dem. Men så kom en swimruntävling med varmt väder och korta simsträckor. En sådan tävling där du undrar, ska jag köra med eller utan våtdräkt.

Shortsen är riktigt varma. Innan start framkallade de en ordentlig svettning så vänta så länge du kan med att sätta dem på dig. Under löpsträckorna märktes de knappt av. Smidiga och följsamma. Mot slutet av loppet kändes det dock i höftböjaren lite.

Under simsträckorna höll de exakt vad de lovade. De fungerade som en dolme och simningen var lätt. Här värmde de lite lagom. De gjorde underverk för växlingarna genom att tillintetgöra trassel med dolme.

Sammanfattning: Bra shorts som håller vad de lovat. Fungerade utmärkt istället för dolme. Något litet trög för höftböjaren men bra för sim och växling. Kanske något dyra. Ca 700:-

Till våra andra tester