Så var säsongen 2019 igång på allvar. Första världscupdeltävlingen går som vanligt i Kroatien. Tävlingen drar en stor del av världseliten i jakt på poäng och kvalplatser.

Hvar Snacket innan tävlingen handlade mycket om: Blir det kallt? Svar ja på den. Den långa simsträckan en bit in i loppet ställde till det för många lag. Några tvingades att bryta. Regnet som stundvis var mycket intensivt bidrog också till att det var svårt att hålla värmen. Frågan är hur många lag som Hvar kommer kunna locka nästa år. I år kom bara 15 damlag till start.

Snacket efter har så klart handlat om vilka fina prestationer alla tävlande har gjort men också om sabotage av banan. Flera av tätlagen sprang fel och tappade värdefulla placeringar. Primal Coachings mixlag tappade en 2:a plats ner till 5:e (tror jag det var), BK Baddjävlar tappade 3 placeringar och Primal Coachings damlag gick samma öde till mötes. Mycket olyckligt och tråkigt. Svårt att förhindra helt på en lång bana och vi kan bara hoppas att det inte händer igen.

Resultat ÖTILLÖ Hvar 2019

Herr
Vinnare 5 poäng, Jonas Ekman Fischer och Lars Ekman
Tvåa 3 poäng, Julien Pousson och Nicolas Remires
Trea 1 poäng, Franck Martin och Guillaume Heneman

Mix
Vinnare 5 poäng, Martin Flinta och Helena Erbenova Karaskova
Tvåa 3 poäng, Sampo Hyppölä och Saara Grönholm
Trea 1 poäng, Andre Hook och Dörte Zimmermann

Dam
Vinnare 5 poäng, Desirée Andersson och Fanny Danckwardt
Tvåa 3 poäng, Anna Hellström och Susi Moonan
Trea 1 poäng, Helen Wikmar och Isabella Hedberg