carbonpaddles

Vi har under en timmes swimrun testat Racepaddles Carbonpaddles. Vi såg dem på Martin Flinta för någon vecka sedan och blev nyfikna. Så vi ville testa dem. Två medelgoda swimrunsimmare och en elitsimmare testade dessa carbonpaddlar.

Racepaddles Carbonpaddles

Paddlar som paddlar tänker man, eller hur? Nej, det var fel. Redan efter ett par armtag känner man faktiskt fartskillnad. Om du är noggrann med armtaget, håller hög armbåge får du en otrolig betalning tillbaks utav fart. Tack vare att de inte har några hål i sig måste du vara mer noggrann med tekniken. Men redan efter ett par hundra meter tyckte vi att de var lätta att simma med. De är styva och du kan trycka på hur mycket du vill utan att de ger vika. Tack vare en låg vikt och att de är tunnare än vanliga paddlar känns de lätta i armtaget och skär ytan effektivt. De fångar också mer vatten än traditionella paddlar så eventuellt ska du fundera på att gå ner en storlek med dessa paddlar. Vi testade storlek large och kunde lätt ha gått ner till medium.

 

Under löpningen är de också lättare att bära då de väger mindre, är tunnare och är väldigt hållbara. Hade vi gått ner en storlek hade de ju också varit mindre och smidigare än de andra largepaddlarna vi jämförde med.

 

Sammanfattning: Racepaddles Carbonpaddles är paddlarnas formel1. Du får ett par lätta och styva racepaddlar som ger dig mycket mer fart, mot att du bidrar med bra teknik och kraft.

Läs mer om paddlarna på Racepaddles webb. Vi såg att de har 10% på paddlarna nu.