Är Orca Swimrun Perform 2019 årets snabbaste swimrundräkt?

Produkttest

Under två dagar i Spanien testade vi våtdräkter från Orca, HEAD och Colting samt två olika skor från Icebug. Först ut i denna produkttestserie är Orca Swimrun Perform 2019.

Över lag upplever vi Orca Perform som ”skön” att ha på sig. Den är följsam, tunn och elastisk i ljumskarna och runt axelpartiet. Den tätar till väldigt bra runt ben och armar, utan att stasa. Den känns lätt och ”snabb”.

Hur smidig känns den?

Orca Swimrun Perform har till stor del valt ett rörligt, smidigt material som inte hindrar dig i varken simning eller löpning. Den har Yamamoto 2 mm Infinityskin på axlarna för rörlighet och glid. 2 mm Hydrolite under ärmarna för flexibilitet och tålighet. Tunna, extremt rörliga ben i löpningen.

Hur anpassningsbar är den?

Orcan har fickor på insida och utsida (nytt grepp vad vi vet) vilket gör att du enkelt kan anpassa din flythjälp vid behov. Får du plats kan du enkelt sätta in deras anpassade flytelement i fickorna på benens insida.Har du lite större ben kan du sätta dem på utsidan. Under tävling dock är dessa fickor underbara att stoppa skräp från gel eller simmössan i. Med lösa ärmar kan du anpassa hur varm du blir under loppet och med en lång dragkedja på framsidan ventilerar du enkelt. Stort plus för den långa dragkedjan som är så viktigt för alla oss som andas med magen när vi springer.

Hur snabb är den?

Vi uppfattar den som mycket snabb. Vi valde att plocka bort de extra flytelementen och fick då en lätt, flexibel och mjuk dräkt som höll tätt och inte hindrade oss i löpningen. Så snabb är den helt klart.

Vi kan bara säga grattis till ett bra jobb och vi kommer få se många tävla i denna under 2019, det är jag säker på.