Redan idag kan vi se några av de nya skomodellerna för tävlingsäsongen 2016, och mer kommer. Salming och Icebug är tidigt ute. Salming med en helt ny modell Elements och Icebug har uppdaterat rejält Zeal och Acceleritas. Även Innov8 kommer med en uppdaterad sko men de har inte riktigt släppt detaljerna runt den skon än.

 

klmo4razfqfil6p9tam6Icebug Zeal2 RB9X
En både mjuk och stabil sko med en mellansula tillverkad i ett enda stycke. Nytt starkt material på ovandelen i kevlar. Med Icebugs greppgummi RB9X och spikar får du full kontroll i branter, på våta underlag och ojämn terräng. En mycket lovande sko som kommer testas när den kommer ut på marknaden, någon gång under mars månad.

 

 

Acceleritas_OCR_RB9X_sunset_eclipseIcebug Acceleritas OCR
Acceleritas har länge varit en uppskattad sko och med Acceleritas OCR har de lyft in ytterligare några detaljer. De har förstärkt ovandelen för att klara tuffare terräng. Traktordäcksformad sula med bra grepp på alla underlag.

 

 

SAL_RUN_Elements_TECH_RUNLITE_15

Salming Elements
En helt ny sko från Salming för avancerad terräng. Både på vått och torrt underlag. En väldrenerad ovandel ger låg våtvikt och skon ska passa till både OCR, trail och Swimrun. En rymlig tåbox ger foten utrymme att expandera vid fotisättning. Det ska bli intressant att följa denna sko vid ev tester framöver.

 

Vi kommer fortsätta bevaka nyheterna runt nya skomodeller för Swimrun samt genomföra tester i möjligaste mån. Swimrunsäsongen 2016 ser spännande ut. I tävlingskalendern kan vi redan se att nästan 50 tävlingar anordnas till sommaren. Underbart!