En stor tävling, kanske lite bortglömd är LED, Loftahammar Endurance Day. En lång och krävande tävling. Vinnartiderna ligger på ca 6 timmar och många håller på över 9 timmar.

Start at Loftahammar Endurance Day(LED).#orcanordic #orca #venkanto

Slået op af Peter Dörlich i Lørdag den 4. august 2018

Loftahammar Endurance Day växte med 40% i år och gästades av ca 200 swimrunners som ville utmana sig. Utmaningen LED på 9 km sim och 37 km löpning visade sig vara tuff då 10 lag bröt på Hasselö efter ca 5 km sim och 25 km löpning. Några föll av tidigare pga skador och Cutoff.

Det var varmt och vi hade lagt banan i utmanande terräng till större delar än tidigare. Vinden gjorde sitt och det gick ganska grov sjö på sina ställen. Vi hyllar alla deltagare och kan inte nog understryka att det här är en utmaning, ingen promenad i parken.

Extra spännande var att Alex Flores & Fredrik Axegård, Team SportOffice samt Lars Ekman & Kenny Meijer i Team Adyk Röjdyk var inblandade i en dramatisk spurtstrid. LED har en unik målraka med avslutande 1100 meter sim innan målgång (bara 3 steg på land innan målsnöre). Lagen höll ihop från start till mål med som längst 50 meter avstånd på någon löpning och sedan var det snabbast över viken som gällde där Team Sport Office stod som segrare med bara 8 sek marginal. Superhäftigt!  

Det var 6:e året tävlingen gick så alla detaljer och samarbeten flyter. Nästa år satsar de på att växa ytterligare med några lag.

Resultat Loftahammar Endurance Day 2018

Herr
Vinnare 5 poäng, Alex Flores och Fredrik Axegård
Tvåa 3 poäng, Lars Ekman och Kenny Meijer
Trea 1 poäng, Ludovic Maillard och Daniel Liljedahl

Mix
Vinnare 5 poäng, Ilona Schouten och Joakim Stenman
Tvåa 3 poäng, Linnea Andersson och Kristian Eriksson
Trea 1 poäng, Jenny Svensson och Peter Rosen

Dam
Vinnare 5 poäng, Elisabet Pärsdotter och Marine Blanpain
Tvåa 3 poäng, Maria Wallén och Emilia Möller
Trea 1 poäng, Josefin Axelsson och Sabrina Harpaintner