Utbudet av våtdräkter och tillbehör har exploderat detta år. Allt från fullängdsdräkter till neoprenbyxor och neoprenshorts. Här kan ni se några av nyheterna. På Wolff-Wear hittar ni många av de tillgängliga modellerna.

 

HEAD Swimrun Race Head Swimrun

HEAD’s mest avancerade Swimrun-dräkt. Dräkten är tillverkad i ett tunnare och extremt flexibelt 2 mm neopren. Glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Fri rörlighet i höftpartiet vilket underlättar löpningen. 1.5 mm neopren runt armar och axlar för mycket god rörlighet. 4 mm (AIR cell) paneler över bröst och 6 mm paneler på låren för extra flytkraft (HEAD Buoyancy ULTRA #6).

Race kommer med långa ben och är gjord för att du ska klippa den själv efter din benlängd. Dragkedja både fram och bak för att enkelt kunna ”cabba ner” under löpning. Två lättillgängliga innerfickor för ex. energi eller gps sändare.

Förstärkt med nylonpaneler på insidan av låren för att förhindra slitage och friktion när man springer. Nylonöglor fram och bak för att enkelt kunna fästa tillbehör. En minimal men effektiv visselpipa är fäst på dragkedjan fram. Dräkten kommer i full längd med tapeförstärkta sömmar så att man efter individuellt behov kan klippa och justera längd på ben och armar. Finns i både dam- och herr modeller.

 

Orca Swimrun RS1Orca Swimrunvåtdräkt
Orca släpper en uppdatering på sin swimrunvåtdräkt modell RS1. Förra årets modell är känd för sin följsamhet och smidighet runt axlar och höfter. Mycket lättsprungen. Bra flytkraft med inlagda paneler samt tjockare (8 mm) neopren på benen. Våtdräkten är förstärkt med extra slittålig yta baktill.

 

AeroHead Swimrun Aero
WIMRUN AERO är utformad för att maximera din hastighet och rörelsefrihet. Dräkten har en bas av extremt flexibel 2 mm neopren. Nano-glide neopren i övre delen med 4 mm Air cell paneler placerade på bröstet för stor flytkraft. 1.5 mm neopren runt armar och axlar för maximal flexibilitet.

 

camaroCamaro Utö Pulsor 2
Med generation två av Camaro UTÖ Pulsor togs nästa steg i utvecklingen. UTÖ Pulsor är byggd med den berömda 2 mm Blacktec noeprenen. Detta extra mjuka och tunna material fungerar utmärkt under hela tävlingen. Med UTÖ Pulsor får du en dräkt som ger hög flexibilitet för att köra utan restriktioner och gör dig snabbt i vattnet. Camaro provar en asymmetrisk dragkedja framtill för att säkra en bekväm och tät stängning på halsen.

 

32388928-origpic-dda2ff.jpg_0_0_100_100_600_600_90

Seal R9X
Instegsdräkt av hög kvalitet för swimrun. SEAL R9X är en uppgradering av den otroligt populära SEAL R8 dräkten som sålde slut på en gång. SEAL R9X har bla fått följande förbättringar till denna modell: nytt bättre lim för sömmarna, tätare och hållbarare sömmar, storleksjusteringar (längre bål), tätare och bättre ärm- och benmuddar.

 

31677520-origpic-5aa79d.jpg_0_0_100_100_600_600_90

Head Swimrun Race byxa
SWIMRUN RACE PANTS är avsedda för sprint och varmtvatten-tävlingar. 3/4 längd med värmetejpade sömmar för individuell anpassning av längd. Byxorna har en bas av flexibelt 2 mm Nano-glide neopren. Det ger stor rörlighet och minimalt vattenmotstånd. Byxorna är utformade för att säkerställa maximal rörlighet i höftområde. Ultra 6 mm paneler på låren ökar flytkraften.

 

31677954-origpic-6830b2.jpg_0_0_100_100_600_600_90 (1)

Head Neoprenshorts
Neopren shortsen är utformade för simning i pool eller öppet vatten. De lyfter höfterna som en våtdräkt och hjälper dig att hitta rätt vattenläge. Du kommer att uppnå samma effekt som att använda en dolme men de tillåter dig att röra dig naturligt.

Utvärdering

 

35802639-origpic-52f0e1

 

Camaro Neopren calfs
2 mm Blacktec Open Cell neoprene, mjuka och flexibla. Främst för att hålla vaderna varma.

 

32261250-origpic-6deb4e.jpg_0_0_100_100_600_568_90

 

Seal dragbälte
Dragbälte och elastisk draglina för swimrun. Stadigt bälte med viss elasticitet så du lätt kan justera det. Orange elastisk draglina som du lätt kopplar fast i partnerns bälte med karbinhake. Liten mesh-väska som är helt dränerande samt har plats för det du behöver som energi-gels, kompass, gps etc.

 


Laga din våtdräkt

Se hur du enkelt lagar din vårdräkt

Laga våtdräkt