HEADs nya swimrundräkt ser ut att bli en riktig favorit. HEAD var ju först ut bland våtdräktstillverkarna med en renodlad swimrundräkt och har fortsatt dominera sporten sedan dess. Det finns ingen anledning att tro något annat denna säsongen. Det finns andra tillverkare som också gör det bra, bland annat Orca och Sailfish men det är väl ingen tvekan om att det är HEAD som levererar mest och bäst än så länge.

HEAD Swimrun Race 2018

HEAD’s mest avancerade Swimrun-dräkt. Dräkten är tillverkad i ett tunnare och extremt flexibelt 2 mm neopren. Glidyta som reducerar motståndet i vattnet. Fri rörlighet i höftpartiet vilket underlättar löpningen.

1.5 mm neopren runt armar och axlar för mycket god rörlighet. 4 mm (AIR cell) paneler över bröst och 6 mm paneler på låren för extra flytkraft (HEAD Buoyancy ULTRA #6).

Race kommer med långa ben och är gjord för att du ska klippa den själv efter din benlängd.

Dragkedja både fram och bak för att enkelt kunna ”cabba ner” under löpning. Två lätttillgängliga innerfickor för ex. energi eller gps sändare.

Förstärkt med nylonpaneler på insidan av låren för att förhindra slitage och friktion när man springer. Nylonöglor fram och bak för att enkelt kunna fästa tillbehör. En minimal men effektiv visselpipa är fäst på dragkedjan fram. Dräkten kommer i full längd med tapeförstärkta sömmar så att man efter individuellt behov kan klippa och justera längd på ben och armar. Finns i både dam- och herr modeller.

Ni hittar den på Wolff-Wear

Fler våtdräkter